De wonderbare visvangst - een dialoog

25
okt 2020
31
jan 2021

Peter Paul Rubens schilderde in 1618-1619 De wonderbare visvangst voor het altaar van de gilde van de Mechelse visverkopers in de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk. Napoleon liet het schilderij in beslag nemen op het einde van de 18e eeuw, maar in 1816 keerde de triptiek terug. Eind 2020 start de restauratie en conservatie van het schilderij in de kerk, in de zijkapel waar het werk ook hing; daar zal de bezoeker de vorderingen kunnen volgen.

In de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk wordt van september tot november 2021 een tentoonstelling gepland met actuele kunst in confrontatie met het schilderij. Hedendaagse kunstenaars gaan in dialoog met het drieluik, interpreteren de bijbelse inhoud en onderzoeken de huidige relevantie. Galerie Transit toonde, van 25 oktober 2020 tot 31.01.2021, in voorbereiding daarvan, een try-out van een aantal voorstellen van kunstenaars: zowel originele kunstwerken als ontwerpen van interventies en installaties voor de tentoonstelling in de kerk worden samengebracht.

Kunstenaars:

Virginie Bailly, Arne Bastien, Daniël Bellon, Karel Breugelmans, Johan Creten, Luc Dondeyne, Wouter Feyaerts, Moritz Götze, Nikita Kadan, Allart Lakke, Thomas Raat, Christophe Terlinden, Jan Van Imschoot, Herman Van Ingelgem


© Galerie Transit 2024 – Webdesign Webit
Privacy | Cookiebeleid