Interview met Daniël Bellon door Hilde Van Canneyt

Hilde Van Canneyt (HVC) Beste Daniël, het minste dat we van je kunnen zeggen is dat je een laatbloeier bent. Om dan zomaar eventjes op je vijfenveertigste ‘baf’, een solo in een goede galerie te krijgen. Ligt dat aan mij dat je aan me voorbij ging, of aan jou? Aan de wereld? 

Daniel Bellon (DB)  Ik ben er laat aan begonnen, ja. Dan bloei je wat later. Ik was met andere dingen bezig. Psychologie studeren en lesgeven aan hogescholen bijvoorbeeld. Tot ik op mijn dertigste besloot om te schilderen. 

HVC  Eerst volgde je avondonderwijs aan de Sint-Lucas Academie van Gent, erna trok je naar het dagonderwijs in het KASK School of Arts, waar je in 2012 op je zesendertigste afstudeerde. Onderwijl was je nachtwaker, wat het romantische plaatje compleet maakt.

DB  Nachtwaker staat inderdaad goed op het cv van een schilder. (lacht) Uiteindelijk is dat een fijne job. Het liet me toe om volledig te focussen op de opleiding en het schilderen. Ik had wat inhaalwerk te doen wat betreft kunstkennis en praktijk. Dat jaartje avondonderwijs gebruikte ik om een portfolio bijeen te schilderen en te tekenen. Ik had dat nodig om door de toelatingsproef te geraken op de academie.

In de studio, 1 september 2022

© Galerie Transit 2024 – Webdesign Webit
Privacy | Cookiebeleid