Johan Creten in MuZee Oostende

De Mu.ZEE collectie bevat meer dan 8000 werken en reist langs verschillende tijdsperiodes en stijlen, met België als rode draad. Ze bevat werken met internationale allure, van Oostendse vertrouwelingen als EnsorSpilliaert en Permeke tot gangmakers als Frits Van den BergheRoger Raveel, Raoul De Keyser, Raoul Servais en minder bekende maar sterke kunstenaars als Marthe WéryJacques VerduynWalter Swennen. Soms volgde Mu.ZEE één kunstenaar intensief, van andere kunstenaars zijn een aantal werken aanwezig, zoals van Johan Creten. Dit geeft de collectie een complex maar interessant karakter. 
Alle kunstenaars in de collectie zijn gekozen omwille van hun bijdrage aan de geschiedenis en ontwikkeling van Belgische kunst, dus niet enkel omwille van hun nationaliteit. Ze zijn ofwel in België geboren, ofwel aanbeland (en soms weer vertrokken). België is altijd een vrijplaats geweest voor kunstenaars die kritisch keken naar elkaar en de wereld, op een hoog beeldend niveau. 

Van Johan Creten wordt momenteel het beeld ‘Paard van Troje’ uit 1991 getoond. Dit werk werd in 1993 door de Vlaamse Gemeenschap gekocht en in bruikleen gegeven aan het museum in Oostende onder impuls van Willy Van den Bussche, toenmalig directeur.

Johan Creten, Het paard van Troje nr 1, zwart email op witte gebakken klei, 1991/92, 147 x 53 x 47 cm, foto Werner Valck

Meer info

© Galerie Transit 2024 – Webdesign Webit
Privacy | Cookiebeleid