'Spelende mens' Allart Lakke in Leiden

02
jun 2023
26
aug 2023

In de tentoonstelling ‘Spelende mens’ exposeren de Leidse kunstenaar Allart Lakke en de Haagse kunstenaar Peter van Loon met bijzondere staande en hangende werken in de Hooglandse Kamer, Leiden.

De tentoonstelling sluit aan bij de zomerexpositie ‘Playground’ van Beelden in Leiden op de Hooglandse Kerkgracht. Het begrip ‘spelende mens’ (‘homo ludens’) komt van de historicus Johan Huizinga. Hij heeft er een boek over geschreven, waarin hij laat zien hoe belangrijk het spelen van de mens is voor het ontstaan en ontwikkelen van cultuur en samenleving. Misschien wel voor een deel omdat het spel een vrijplaats is waarin gedrag uitgeprobeerd en geoefend kan worden. 

De Leidse kunstenaar Allart Lakke is op zoek naar de grammatica van de verbeelding. Welke oerbeelden zijn er in de geschiedenis van de kunst, die telkens op een andere manier terugkomen? Zijn werk heeft trekken van een skelet – het elementaire en dus esthetische wordt uitgebeeld. In de expositie ziet u onder andere werken uit zijn serie ‘Speelgoed voor een ongeboren zoon’.

  • Elke woensdag en zaterdag t/m 26 augustus 2023
    12.00 – 16.00 uur
  • Check de actuele openingstijden op de agenda: www.hooglandsekamer.nl, of mail naar info@hooglandsekamer.nl.
  • Gratis
© Galerie Transit 2024 – Webdesign Webit
Privacy | Cookiebeleid