Arne Bastien | Ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, je, je, je, je, je, je, je, je, je, I, I, I, I, I, I, I, I, I

08
mei 2022
03
jul 2022

Arne Bastien | Ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, je, je, je, je, je, je, je, je, je, I, I, I, I, I, I, I, I, I

van 13.06 tot zondag 03.07 is de tentoonstelling enkel te bezoeken na afspraak

from 13.06 to Sunday 03.07 the exhibition can only be visited by appointment

Ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, je, je, je, je, je, je, je, je, je, I, I, I, I, I, I, I, I, I

Een werk op mijn formaat. Mijn lengte en breedte, honderdvijfentachtig op vijftig centimeter. Het is het zoveelste doek in eenzelfde reeks. Ze zijn lastig, claustrofobisch en ze knellen – kisten. Opeenvolgingen van acties. Tijd in zijn ruimtelijke vorm. Gestolde tijd. Een chronologische reeks van gebeurtenissen in één moment. Een boek dat op alle pagina’s tegelijk openligt.
De eerste zijn verticaal begonnen, horizontaal bedropen en met gaten en krassen geëindigd. Eén gat zit op penishoogte. Glorie. Eigenlijk wou ik iets elektrisch, een papierbruine ondergrond en citroengele flitsen. Dikke roze wormen, azuurblauwe wateren en natte haren, de kleur van lijken en veel olie. Over één loopt een scheidingslijn die het hele vlak in twee verdeelt. Van linksboven naar rechtsonder, het is een wederkerend motief.
N: I Like your anarcho-ecological…
A: thank you, you are the first one to notice.
Het motief ontleende ik aan mijn jeugd en loeser.us (Political flags of extremism – part 1 (a-m) (Including Hate Groups, Far-Right, Far-Left, and Ultra Nationalists)). Verdere avonturen betrekken passe-partouts en het opdoemen van kleur.

Volgende zijn niet aanwezig:

Rusteloze inboorlingen 2011 Is een re-enactment van een werk uit 2011. Een overblijfsel. Het linker- en rechterplan zijn gescheiden door twee verticalen. De ene moet een glimmende bruine inpaktape van het merk Tesa evoceren, de andere bestaat uit een uitsparing die slordig is ingevuld met een slecht uitgewassen halfdroge borstel. De linker- en rechterhelft (respectievelijk blauw en rood) zijn doorheen de verticalen geconnecteerd door een wilde penseelvoering die geen fantasie toelaat. The natives are restless. Rusteloze inboorlingen 2011 verwijst naar een ouder werk zoals een lamme arm naar een trauma. Newman, Pollock. Het vervolg werd al schilderend vergeten.

A en A is voor.

Groen – Zwart, wachtkamer en Blauw – Rood – Zwart, wachtkamer zijn nostalgisch utopisch. Vlag, landschap, botsende guillotines, opgespied in het midden.

Daarna Zwart – Geel – Bruin, wachtkamer (Thebe).

‘k Zij content.

Ɐ, 2021, Olieverf en lak op doek, 185 x 50 cm
© Galerie Transit 2024 – Webdesign Webit
Privacy | Cookiebeleid